Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Καταυλισμοί Προσωρινής Διαμονής Ρομά

Σχετικά με την επιστολή που θα διαβάσετε παρακάτω θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι σύντομα θα αναρτήσουμε και τη σχετική απάντηση της ΤΕΔΚΝΑ, σε αίτημα μας για παροχή των στοιχείων και των αποτελεσμάτων της εν λόγω μελέτης, ευελπιστώντας πάντα ότι αυτό θα απαντηθεί θετικά.


ΤΕΔΚΝΑ
Κατσίκα 4,104 34 Αθήνα Τηλ: 210 3646 754-6,3639 878 Fax : 210 3646 306, 3628 017
URL: www.tedkna.gr E-Mail: info@tedkna.gr

Θέμα: Καταυλισμοί Προσωρινής Διαμονής Ρομά
Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2008 Αρ. Πρωτ.: 1766
Προς; τους Ο.Τ Α Αττικής

Οι εγκαταστάσεις Τσιγγάνων (Ρομά) συνιστούν ένα συνεχές φαινόμενο με πολλαπλές επιπτώσεις, όπως καταλήψεις εκτάσεων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη τους που, εν τέλει, οδηγούν σε επαναλαμβανόμενες εξώσεις. Αυτές για είναι αποδεκτές ' πρέπει να συνοδεύονται με υπόδειξη κατάλληλου χώρου μετεγκατάστασης.

Η ελληνική πολιτεία οφείλει να παρέχει στους πολίτες της ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης, κάτι το οποίο δεν εξασφαλίζεται σε αυτούς τους πρόχειρους καταυλισμούς.
j Πρόσθετα πιστεύουμε ότι αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση εξεύρεσης μίας σταθερής λύσης, η οποία δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα το ζήτημα. Διαφορετικά το πρόβλημα μετατίθεται από τον έναν χώαο στον άλλον, από τον ένα Δήμο στον διπλανό.
Στα πλαίσια αυτά η Τ.Ε.Δ.Κ..Ν.Α εκπονεί μελέτη με στόχο την εξεύρεση κατάλληλων χώρων υποδοχής.
Σε πρώτο στάδιο η μελέτη θα καταγράψει ζητήματα που έχουν υποπέσει στη^ αντίληψη των υπηρεσιών των Δήμων με κύριο βάρος τον εντοπισμό υφιστάμενων θυλάκων πρόχειρων καταυλισμών, τον εντοπισμό προβλημάτων και την καταγραφή των χαρακτηριστικών τους.
Για τον σκοπό αυτό ζητείται από τους Δήμους «ου αντιμετωπίζουν σχειΛκά θέματα να ορισθεί υπεύθυνος, ο οποίος θα ενημερώνεται για την πορεία της μελέτης και θα λειτουργεί συντονιστικά προς της υπηρεσίες του Δήμου του ως προς την παροχή των απαραίτητων στοιχείων.
Η Τ.Ε.Δ.Κ.ΝΑ έχει αναθέσει την παραπάνω μελέτη στην εταιρεία ΑΛ ILA. Α.Ε. (Αστικές Περιβαλλοντικές Αναπλάσεις), στην οποία και θα απευθύνεστε για τυχόν διευκρινίσεις.

Τηλ 210-3613690, 6970-251293
Fax. 210-3647921
e-mail: info@aspadesign.gr


Παρακαλούμε για την γρήγορη ανταπόκριση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου