Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Αθλητικός Σύλλογος Αυλίζας Αχαρνών «Η ΕΛΠΙΔΑ»


Ο Αθλητικός Σύλλογος Αυλίζας Αχαρνών «Η ΕΛΠΙΔΑ» ιδρύθηκε το 2001 και αποτελεί συνέχεια ενός άλλου αθλητικού σωματείου, του ΑΟ Ολυμπιακός Ζεφυρίου ο οποίος προϋπήρχε από το 1973.

Στις δραστηριότητες του Συλλόγου μας εντάσσονται Έλληνες ΡΟΜ από όλες τις περιοχές της Αττικής (Ζεφύρι, Μενίδι, Ασπρόπυργος κτλ). Αυτήν την στιγμή στο σύλλογο μας είναι εγγεγραμμένα περί τα 200 άτομα, ηλικίας 6 έως 35 ετών

Το έτος 2002, η ποδοσφαιρική μας ομάδα αναγνωρίστηκε επίσημα και μετέχει έκτοτε με επιτυχία στο πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣΑΝΑ.
Για τις υποχρεώσεις της στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα χρησιμοποιεί ως έδρα της το γήπεδο Λεκάνες στο Ολυμπιακό Χωριό.
(Πληροφορίες σχετικά με την βαθμολογική θέση της ομάδας: www.epsana.gr/diorganoseis/protathlima/vathmologia/
Οι κοινωνικές προεκτάσεις του αθλητισμού αποκτούν, στην περίπτωση που αναφερόμαστε στην ομάδα των ΡΟΜ, όλη τους την σημασία. Έτσι πέραν της αμιγώς αθλητικής δράσης του, ο σύλλογός μας επιτελεί και ένα σημαντικό κοινωνικό έργο, κυρίως σχετικά με άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία αντιμετωπίζουν πλήθος αδιεξόδων.  Έτσι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στο να ωθήσουμε παιδιά Ρομ προς τον αθλητισμό, να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν δεξιότητες, να τα προστατέψουμε από επικίνδυνες καταστάσεις που προκαλούνται από τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίσταται η φυλή μας (πχ ναρκωτικά, παραβατικότητα), να τους δώσουμε μελλοντικές προοπτικές. Επίσης προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην άρση των στερεοτύπων και προκαταλήψεων που ακολουθούν την φυλή μας προτάσσοντας το ήθος και το ευ αγωνίζεσθε.

Ξέρουμε ότι ο δρόμος για την επίτευξη των στόχων μας είναι  μακρύς  και δύσκολος. Έχοντας όμως την διάθεση να αγωνιστούμε και απολαμβάνοντας  την αποδοχή μικρών και μεγάλων μελών της εθνοτικής μειονότητας των ΡΟΜ, της περιοχής Ζεφυρίου και Μενιδίου αλλά και ευρύτερα, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε θετικά.



ΑΣ Αυλίζας Αχαρνών «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Ευθυμίας 3
Αχαρνές
Τηλ.: 210-2440072

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου