Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Αίτημα του Αθλητικού Συλλόγου Αυλίζας Αχαρνών "ΕΛΠΙΔΑ" προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με θέμα την επισκευή γηπέδου στο Δήμο Αχαρνών

Αξιότιμε κ. Γενικέ

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ελπίδα- Αχαρνών εδρεύει στην Αυλίζα Αχαρνών και αριθμεί άνω των 1.000 μελών ηλικίας 6-30 ετών. Η Δράση του ξεκινά από το 1993 κυρίως με την ποδοσφαιρική του ομάδα, έχοντας προοπτική επέκτασης της δράσης του και σε άλλα ομαδικά και ατομικά αθλήματα, αλλά και σε προγράμματα δράσης και μέτρα που αφορούν την βελτίωση της ζωής και την κοινωνική ένταξη των Ελλήνων Τσιγγάνων της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα όμως των νέων τσιγγάνων και των τσιγγανοπαίδων.
Μετά από πολλές και μακροχρόνιες προσπάθειες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες απόκτησης της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και η ομάδα συμμετέχει στο επίσημο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα Ανατολικής Αττικής.
Θεωρούμε εξαιρετικής σημασίας το συγκεκριμένο γεγονός τόσο για το Δήμο Αχαρνών όσο και για τους Τσιγγάνους γενικότερα.
Παράλληλα ο Σύλλογος έχει επιδείξει πλούσια δράση στα πλαίσια της προσφοράς στην Τοπική Κοινωνία.
 Οργανώνοντας ημερίδες ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης κατά των ναρκωτικών
 Εκπαιδεύοντας τα παιδιά μέσω των αθλητικών του δραστηριοτήτων στη δημιουργία ομαδικού πνεύματος, στη λήψη αποφάσεων, στην επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων, στην επίλυση διαφορών μέσα από τη φιλοσοφία του ευ αγωνίζεσθαι, στη δημιουργία προϋποθέσεων συνεργασιών.
 Οργανώνοντας εμβολιασμούς, προγράμματα ενημέρωσης Αγωγής Υγείας, σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.
 Ενημερώνοντας για τα στεγαστικά δάνεια και για προγράμματα κατάρτισης-εκπαίδευσης.
 Διευκολύνοντας τη διευθέτηση των Αστικό-Δημοτικών εκκρεμοτήτων των παιδιών αλλά και των μεγάλων.
 Οργανώνοντας καλοκαιρινές κατασκηνώσεις κατά τα έτη 2002 και 2003.
 Οργανώνοντας αθλητικές συναντήσεις με ομάδες ευπαθών κοινωνικά ατόμων (φυλακισμένοι, τσιγγάνοι, πρώην εξαρτημένα άτομα από ναρκωτικές ουσίες κ.λ.π.)
Όλα αυτά τα χρόνια η διοίκηση του Σωματείου μας, παλεύει με περιορισμένους οικονομικούς πόρους, οι οποίοι στηρίζονται κυρίως στις συνδρομές των μελών, τα περισσότερα από τα οποία ως γνωστόν αντιμετωπίζουν τα ίδια, σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ως αποτέλεσμα αυτών, η ομάδα μας στερείται μιας αξιοπρεπούς αθλητικής περιβολής για τις αγωνιστικές της εμφανίσεις.
Σας υπενθυμίζουμε ότι είχε εγκριθεί κονδύλι ύψους περίπου 350.000 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο Αθλητισμού (υπεύθυνος κ. Έξαρχος) προς το Δήμο Αχαρνών, το έτος 2002, για την κατασκευή γηπέδου και δεν έγινε καμία ενέργεια. Ως αποτέλεσμα οι αθλητές μας δεν έχουν χώρο άθλησης, απογοητεύονται και καταφεύγουν σε παραβατικές συμπεριφορές βρίσκοντας πλασματική διέξοδο στη χρήση ναρκωτικών. Προσπαθούμε με κάθε δύναμη που διαθέτουμε, να κρατήσουμε το αθλητικό ενδιαφέρον των παιδιών μας και σας επισημάνουμε ότι έχουμε και πολλά ταλέντα στο ποδόσφαιρο αλλά η έλλειψη γηπέδου καθιστά δύσκολο το έργο μας. Επίσης ο σύλλογος μας έχει άμεση ανάγκη της οικονομικής στήριξης των 3.000 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη αναγκών των αθλητών μας και λειτουργικά έξοδα συλλόγου.
Γνωρίζουμε την ευαισθησίας σας για τις ευπαθείς ομάδες και ως εκ τούτου ευελπιστούμε ότι θα λάβετε υπόψιν σας την ανάγκη και αίτημα μας για την άμεση κατασκευή του γηπέδου. Για οτιδήποτε χρειαστείτε, είμαστε στη διάθεση σας.
Με εξαιρετική τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αγγελόπουλος Στράτος Αγγελόπουλος Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου