Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

10 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΜΕΝΙΔΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2011Το Κέντρο Ημέρας Ζεφυρίου –Μενιδίου για τους Έλληνες Ρομ στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης της Μ.Κ.Ο. «ΚΛΙΜΑΚΑ» για την παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας, διοργάνωσε την Δευτέρα 10 Οκτώβρη εκδήλωση με θέμα: «Ψυχική υγεία και Διαπαιδαγώγηση».

Τα γεγονότα του Σεπτέμβρη στο Ζεφύρι με τα κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών -κλοπές στο δρόμο – που εκδηλώθηκαν από ορισμένους νέους του Ζεφυρίου , τόνισαν από την μία πλευρά την αδυναμία της οικογένειας να ελέγξει, για διάφορους λόγους , τις αρνητικές συμπεριφορές των έφηβων παιδιών τους, και από την άλλη την αδυναμία της κοινότητας και των κοινωνικών δομών να δράσουν προληπτικά δίδοντας προοπτικές επιβίωσης σε μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων με την ένταξή τους στο εκπαιδευτικό και το εργασιακό περιβάλλον.

Το Κέντρο Ημέρας Ζεφυρίου Μενιδίου σε άμεση συνεργασία και επιστημονική εποπτεία της Κεντρικής Υπηρεσίας της «ΚΛΙΜΑΚΑ» έχει ήδη επικεντρώσει το πρόγραμμα του σε παρεμβάσεις με στόχο την πρόληψη εμφάνισης ψυχικών διαταραχών και συγκεκριμένα στην εκδήλωση αντικοινωνικών, στα όρια ψυχοπαθητικών συμπεριφορών, στους νέους ανθρώπους .

Η εκδήλωση αφιερώθηκε στη Διαπαιδαγώγηση και συγκεκριμένα στη βασική πρώιμη παρέμβαση των γονέων, την Oριοθέτηση, που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ψυχικής υγείας των παιδιών τους.

Για την ανάδειξη της σημασίας της οριοθέτησης των παιδιών από την μικρή τους ηλικία επιλέχθηκε το εξής  χαρακτηριστικό παράδειγμα παράβασης κανόνα οδικής συμπεριφοράς: τα παιδιά κάθονται στo μπροστινό καθισμα του αυτοκινήτου!
Τα «δρώμενα» της εκδήλωσης στο Κέντρο Ημέρας:  •  Ανάρτηση Πανό με σύνθημα: «Μπιμπελό στο παρμπρίζ, τα παιδιά πίσω!»

 Το πανό μας

Το πανό θα το ξαναβάλουμε στη επόμενη εκδήλωση  με θέμα: «Παιδιά και ατυχήματα εκτός σπιτιού»!


Στην πατρίδα μας έρχεται γρήγορα ο ήλιος μετά την βροχή!• Ετοιμάζουμε τα φυλλάδια για τους οδηγούς


Ξεκινάμε να βάλουμε χρώματα στο αυτοκίνητο που ζωγράφισε ο Γιώργος! Στο παρμπρίζ το αρκουδάκι! Πίσω τα δύο αδελφάκια!


Μαμά το αυτοκίνητο που ζωγράφισες  να το δώσεις σε εμένα!Μου είπανε στο Kέντρο, ότι κλίμακα είναι η σκάλα . Θα την ανέβω! Θα πάω σχολείο αύριο!


Θα το πάρω σπίτι μου! Θα το βάλω στην τζαμαρία, να το βλέπουν όλοι!    

  • Παίζουμε με την Καλλιτεχνική Ομάδα ALTERNATIVA  
Που πήγε η μπάλα; 


                           Έτσι ψηλά να πηγαίνουν και τα  όνειρά μας!


Να γελάμε!                                      Να ξέρουμε ότι κάποιοι μας νοιάζονται!
Να χαιρόμαστε μαζί με τα παιδιά μας! Nα ζωγραφίζουμε μαζί τους! Να μάθουμε τα τραγούδια που δεν μάθαμε παιδιά!

  • Νέοι και παιδιά, που συμμετέχουν στα προγράμματα του Κέντρου Ημέρας με τη στήριξη της Καλλιτεχνικής Ομάδας «ALTERNATIVA” του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης «KΛΙΜΑΞ PLUS» , μοίρασαν το φυλλάδιο με το σύνθημα της ημέρας και μπιμπελό στα διερχόμενα αυτοκίνητα.Οι «τροχονόμοι» επί τω έργω!! Φυλλάδιο και «αρκουδάκι» στον οδηγό! Να θυμάται!
Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω τροχονόμος!


                                       «Στοπ!» έχετε και σεις παιδιά! Να θυμάστε και να μας θυμίζετε!

Η εμπλοκή και αυτενέργεια των ίδιων των παιδιών, των γονέων και των νέων στις δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινότητας έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου